زادسرجیرفتی: آيتالله شهيد سيدحسن مدرس رضواناللهتعاليعليه، مصداق «يا ايتها النفس المطمئنه ارجعي الي ربك راضيه مرضيه» ميباشد، براي اينكه نفس مطمئنهاي چون او ميخواست كه در روزگار اختناق محض و ديكتاتوريي كه غير قابل تصور و توصيف است مردانه بايستد و در مقابل رضاخان ميرپنج فرياد بزند كه من ميخواهم تو نباشي و در مقابل آن كساني كه در مجلس آمده بودند، مزدوران جيرهخواري كه چماقداران رضاخان بودند يكتنه ايستاد، و فرمود كه زنده باد مدرس و مرگ بر سپهسالار. علي زادسرجیرفتی: آنچه كه مسلم است، اين طرح يكي از افتخارات مجلس چهارم است و انشاءالله با اكثريت قريب به اتفاق آراء تصويب خواهد شد ، ادامه . . . .
زادسر و تصويب كليات طرح قانوني تعيين سالروز شهادت آيتالله مدرس به عنوان روز مجلس

رئيس _ دستور بعدي را مطرح كنيد.
منشي (شهرزاد) _ دستور بعدي، گزارش شور اول كميسيون ارشاد و هنر اسلامي در خصوص طرح قانوني تعيين سالروز شهادت آيتالله مدرس به عنوان روز مجلس است.
مخبر محترم كميسيون گزارش را قرائت و بعد توضيح بفرماييد.
علي زادسر (مخبر كميسيون ارشاد و هنر اسلامي(بشرح زير قرائت كردند)
گزارشي از كميسيون ارشاد و هنر اسلامي به مجلس شوراي اسلامي
طرح قانوني تعيين سالروز شهادت آيتالله مدرس به عنوان روز مجلس به شماره ترتيب چاپ 446 كه بعنوان كميسيون اصلي به كميسيون ارشاد و هنر اسلامي، ارجاع گرديده بود در جلسه يكشنبه مورخ 25/11/71 مورد بحث و بررسي قرار گرفت و كليات ماده واحده آن عينا مورد تصويب قرار گرفت. اينك گزارش شور اول آن تقديم مجلس شوراي اسلامي ميگردد.
رئيس كميسيون ارشاد و هنر اسلامي _ سيدرضا تقوي
طرح قانوني تعيين سالروز شهادت آيتالله مدرس بعنوان روز مجلس.
ماده واحده _ از تاريخ تصويب اين قانون روز دهم آذرماه كه مصادف است با سالروز شهادت مجتهد و سياستمدار متعهد و مبارز، آيتالله سيدحسن مدرس بعنوان روز مجلس نامگذاري ميشود.
در اين روز ضمن معرفي جايگاه مجلس شوراي اسلامي و عملكرد سالانه مجلس و كميسيونهاي آن از خدمات و مجاهدات اين شهيد راه اسلام و مسلمين، تجليل خواهد شد و عدهاي از نمايندگان مجلس، كه از طرف هيأت رئيسه مجلس شوراي اسلامي در مراسمي جهت بزرگداشت ايشان، در جوار مزار مقدس او تشكيل گردد، شركت مينمايند.
سخن گفتن در شأن و منزلت آن عظيمالشأن آن هم در محضر شريف كه عصاره فضائل ملت هستند شايد بيمورد باشد اما از باب «فان الذكري تنفع المؤمنين» اجازه بدهيد كه يكي دو مطلب را عرضه بدارد.
اول اينكه آيتالله شهيد سيدحسن مدرس رضواناللهتعاليعليه، مصداق «يا ايتها النفس المطمئنه ارجعي الي ربك راضيه مرضيه» ميباشد، براي اينكه نفس مطمئنهاي چون او ميخواست كه در روزگار اختناق محض و ديكتاتوريي كه غير قابل تصور و توصيف است مردانه بايستد و در مقابل رضاخان ميرپنج فرياد بزند كه من ميخواهم تو نباشي و در مقابل آن كساني كه در مجلس آمده بودند، مزدوران جيرهخواري كه چماقداران رضاخان بودند يكتنه ايستاد، و فرمود كه زنده باد مدرس و مرگ بر سپهسالار.
آيتالله شهيد مدرس اسوه و الگوي هميشگي نمايندگي ملتها و خصوصاً در جمهوري اسلامي بود و هست و خواهد بود و آيه شريفه «رجال لاتلهيهم تجاره و لا بيع عن ذكر الله» باز در شأن ايشان زيبنده است.
از كلام زيبا و گهربار اوست كه فرموده است : «سياستنا، ديانتنا و يا سياست ما عين ديانت ماست»، و مرد ميخواهد كه در بازار سياست كالاي دينش را نفروشد و قدمي بر خلاف فرامين الهي بر ندارد و كلامي بر خلاف رضاي الهي حرف نزند.
در شأن و منزلت آن مرحوم و آن شهيد عظيمالشأن همين بس است كه قائد عظيمالشأن انقلاب اسلامي و بنيانگذار جمهوري اسلامي، رهبر كبير انقلاب اسلامی حضرت امام خميني قدساللهنفسهالزكيه (نمايندگان صلوات فرستادند) فرمودند «استعمار از مدرس ميترسيد، انگلستان از مدرس ميترسيد، رضاخان از مدرس ميترسيد، مدرس زنده است تا تاريخ زنده است» و حضرت امام در جايي ديگر خطاب به ملت فرمودند كه «سعي كنيد مثل مرحوم مدرس انتخاب بكنيد» و قطعاً ملت مسلمان ايران هميشه و در همه اوقات فرامين امامشان را اطاعت نمودند، انتخاب شما هم بر اساس فرمايش امام بوده و ان شاء الله همه شما مدرسگونه هستيد و بودهايد و اينجا اجازه بدهيد من يك كلامي را از مرحوم مدرس (رضواناللهعليه) كه نوشتهام از باب يادآوري تقديم كرده و رفع نمايم.
شهيد مدرس ميفرمايد:
«اگر ميبينيد من نسبت به بسياری از اسرار، آزادانه اظهار عقيده ميكنم و هر حرف حقي را بيپروا ميزنم برای آن است كه چيزي ندارم و از كسي هم چيزي نميخواهم، اگر شما هم بار خود را سبك كنيد و توقع را كم نماييد، آزاد خواهيد شد».
و همگي واقف هستيم كه روح آن شهيد و روح پرفتوح و مطهر امام عظيمالشأن و همچنين خواست قلبي قائد عظيمالشأن انقلاب حضرت امام خامنهاي و مردم شريف ايران از مجلسها و خصوصاً مجلس چهارم اين است كه همانند مرحوم مدرس زندگي كنيم و مانند او ره در تصويب لوايح و طرحها عمل كنيم و اگر خداي ناكرده در جايي نارسايي يا بيعدالتي يا پارتيبازي يا خلاف اسلامي را مشاهده كرديم همانند او فرياد بزنيم.
اميدواريم كه انشاءالله مجلس محترم با اتفاق آراء اين طرح را به تصويب برساند كه روز دهم آذرماه كه مصادف است با شهادت مظلومانه آن شهيد والامقام كه در 27 رمضانالمبارك 1316 شمسي، ظاهراً بدست دژخيمان رضاخاني به شهادت رسيده است مجلس چهارم افتخاري ديگر اضافه كنند. انشاءالله.
و السلام عليكم و رحمه الله.
ادامه دارد (به مشروح مذاكرات رجوع شود، ..........
منشی ، اولين مخالف ......
بعد از مشروح سخنان مخالف و موافق :
منشي _ مخالف ديگري نيست.
رئيس _ كميسيون:
علي زادسر (مخبر كميسيون ارشاد و هنر اسلامي)
بسم الله الرحمن الرحيم
در رابطه با فرمايشات جناب آقاي شيباني، بايد عرض كنم كه مرحوم شهيد مدرس (رضواناللهعليه) از آن همه ملت اسلام است و شايد مختص به ملت ايران هم نباشد و قطعاً مردم همينطور كه تا حالا ياد آن شهيد را گرامي داشتند، بعد از اين هم گرامي ميدارند مضافاً به اينكه بار آنچناني از نظر مالي بر دوش بيتالمال نميگذارد و تازه اگر هم بگذارد مردم ما براي شهيد مدرس قطعاً راضي هستند همانگونه كه براي بنيانگذار جمهوري اسلامي رهبر كبير انقلاب راضي هستند، براي اينكه شهيد مدرس، شهيد راه اسلام و قرآن است و او مردم را ولينعمت خودش ميدانست و همهی هم و غمش در ادواري كه در مجلس بوده است براي مردم مسلمان و ولايت و اسلام بوده است، و اگر فرمايش جناب آقاي دكتر را در نظر بگيريم خوب پس براي سالگرد اباعبداللهالحسين (عليهالسلام) هم مجالسي كه خرج داشته باشد، هزينه داشته باشند، مگر نبايد برپا كنيم؟، براي سالگرد امام راحلمان و همينطور. با سفرهاي مباركي كه رهبر عظيمالشأن انقلاب يا رياست محترم جمهور به مناطق محروم دارند به غير از آن نفع و سودي كه براي محرومين دارد، خود اين سفرها هم هزينه دارند. هزينههاي اينچنيني را كه به نفع اسلام و مسلمين و محرومين و مردم است، مردم هم قطعا راضي هستند. ما نميتوانيم بگوييم با توجه به اينكه امام ازهد زهاد زمان بود و عمري را در حسينيه جماران گذراند بنابراين در سالگردش نبايد مجالس يادبود خوب و قوي و پرشكوه بگيريم كه هزينهبردار باشد.
كسي كه امام دربارهاش بيش از چهل بار سخن فرموده است در مواقع مختلف، مجتهد مسلم و سياستمداري كه افتخار روحانيت و اسلام و سياسيون بوده و هست جا دارد كه از او تجليل شود و اين روز، روز قانوني و رسمي آن شهيد باشد.
من همين ديروز و ديشب بسياري از مجلههاي آذرماه را مرور كردم، شايد بشود گفت هيچكدامشان يادي از شهيد نداشتند و نكردند به دليل اينكه روز معيني تا حالا در نظر گرفته نشده به غير از همان دهم آذر كه سالروز شهادتش بوده است و انشاءالله كه خود آقاي دكتر هم موافق بودند و موافق هم صحبت كردند و رأي هم خواهند داد.
در رابطه با فرمايشات آقاي كاميار هم كه برادرمان جناب آقاي قشقاوي فرمودند آن هفته قانونگذاري اسمش است. هفتم خرداد سالروز افتتاح مجالس است در ادوار مختلف و مصوب هم نيست و اتفاقاً اين طرح دقيقا در راستاي فرمايشات شماست براي شناساندن مجلس شوراي اسلامي به بهترين شأنيت اين روز و شناساندن مجلس شوراي اسلامي به جامعه و جهان، همان سالروز شهادت آيتالله شهيد سيدحسن مدرس است.
بنابراين تبلور عملي و تاريخي مجلس همان سالروز شهادت شهيد مدرس ميتواند باشد كه انشاءالله با رأي شما خواهد بود كه مجلس و كميسيونها بيلان كار و گزارش ساليانهشان را ارائه خواهند داد.
من آن موقع هم عرض كردم كه اكثريت قريب به اتفاق آراء يا به اتفاق آراء، ولي اميدوارم انشاءالله به اتفاق آراء رأي بدهند. والسلام عليكم.
رئيس _ دولت:
منشي _ از دولت كسي حضور ندارد.
رئيس _ بسيار خوب تعداد 182 نفر، نمايندگان محترمي كه با كليات اين طرح موافق هستند قيام بفرمايند (اكثر برخاستند)، تصويب شد.
(مشروح مذاكرات مجلس شوراي اسلامي _ جلسه 104 و 125 دورهی چهارم)
فاصله زمين تا آسمان"ما"با" مدرس" ادامه . . .
به بهانه فرارسيدن سالروز تشكيل مجلس شوراى اسلامى
مجلس بايد عصاره فضايل ملت باشد
********************
=====
نمایندگان ما مانند شهید مدرس زندگی سادهای |
امام جمعه اسدآباد با بیان اینكه فاصله ما و نمایندگان ما با شهید مدرس از زمین تا آسمان است، ابراز داشت: ما توقع نداریم، نمایندگان ما مانند شهید مدرس سخن گویند، مثل او زندگی سادهای داشته باشند، از مرگ نهراسند و یا مانند وی هر روز گزارشهایی درباره عملكرد خود به مردم داشته باشند، ولی به هر حال لازم است تا حدودی حركات و رفتار خود را به این مرد بزرگ و همیشه زنده شبیه و نزدیك كنند. ادامه . . .
=====
فاصله زمين تا آسمان ما با مدرس |
زادسرجيرفتی:كسی تا كنون تعريف جامعی را از شهيد مدرسادامه . . .